OVER ONS
Slider

Over ons

Het idee een uitsteker van de Waterpoort te maken is ontstaan in het voorjaar van 2015. Wij vroegen ons thuis af waarom er geen koekjes en uitstekers in de vorm van de waterpoort bestonden. Er was wel een bakker in Sneek die al een tijdje waterpoortkoekjes maakte, maar dat gaat om een afdruk, zoals dat ook op speculaasjes te zien is. Mijn vrouw ging vervolgens gelijk aan de slag met het fabriceren van een prototype uitsteker. Ze pakte een hartvorm uit de kast, knipte die door en met behulp van een abstracte afbeelding van de waterpoort maakte ze het prototype.

Ondertussen werd er een oproep gedaan op de Facebookpagina van Sneek Su Het Ut Weest (SSHUW). We vroegen of iemand wist waar we de uitsteker zouden kunnen laten maken. We wilden dat aanvankelijk het liefst in Sneek laten doen. Heel veel mensen dachten met ons mee. Er werden niet alleen bedrijven en personen getipt, die de uitsteker eventueel zouden kunnen maken, maar er werden nog andere uitstekers bedacht, logo’s ontworpen en vele ideeën geventileerd.

Er werden dus meerdere ideeën aangedragen, maar er zat helaas geen enkel bedrijf of persoon tussen die voor ons de uitsteker kon produceren. We merkten wel dat veel mensen enthousiast waren over het idee. Even leek het hele idee dood te bloeden, totdat we iemand vonden die de uitstekers voor ons kon laten maken. Dat was natuurlijk goed nieuws en we plaatsten direct een mededeling op SSHUW dat de uitsteker gemaakt kon worden.

We wilden echter met ons particulier initiatief niet teveel risico nemen en gingen eerst inventariseren hoe groot de interesse in een uitsteker was. Die bleek heel groot. We werden overspoeld door een golf van enthousiaste reacties en bestellingen. Het aantal bestellingen groeide zo snel dat we het aandurfden om een eerste serie uitstekers te bestellen. Daarna volgden al snel nieuwe series en uitstekers in andere maten.

Inmiddels kan men niet alleen voor uitstekers van 8 cm bij ons terecht, maar ook voor uitstekers van 6 cm, 12cm, taartranden van 21x22 cm, cacao sjablonen, schorten, Sneker complimentjes, potten koekjesmix en magneetborden. En er liggen nog meer ideeën op de plank. De waterpoortkoekjes worden ook volop buiten Sneek gebakken. De uitstekers worden door Snekers opgestuurd naar familieleden of verhuisde/geëmigreerde Snekers bestellen ze zelf.

Binnen Nederland zijn ze onder andere te vinden in: Aalsmeer, Almere, Almelo, Hellevoetsluis, Apeldoorn, Enkhuizen, Rotterdam, Dordrecht, Nisse, Dedemsvaart, Nijmegen, Alkmaar, Harderwijk, Kampen, Blitterswijck, Borculo, Groningen, Maarn, Berkel en Rodenrijs, Den Haag, Leiden en Philippine. Maar ze gaan ook naar het buitenland. Naar landen als Canada, Frankrijk, Australië, Spanje, Noorwegen, Duitsland, Amerika, België, Engeland, Bonaire, Israël, Oostenrijk en zelfs Tasmanië.

previous arrow
next arrow
Slider